Wat is de ICD?

Na het gigantische succes van voorgaande jaren is hij er weer: de Innovation Career Day! Voor de SBI-studenten en studenten van aan SBI gerelateerde studies organiseert Subliem elk jaar een carrièredag, vooral gericht op het innovatieve karakter van bedrijven. Subliem biedt haar studenten de mogelijkheid kennis te maken met mogelijke toekomstige werkgevers voor bijvoorbeeld een stage, een afstudeeropdracht of een (bij)baan. Bovenal werken de studenten hierbij aan CV-building. Het evenement heet dan ook de Innovation Career Day en deze vindt dit jaar plaats op vrijdag 3 november in het O2-gebouw (Gustav Mahlerlaan 3004). Bedrijven uit verschillende vakgebieden zijn aanwezig die dag om intensief met onze studenten in contact te komen. Hierbij kunt u denken aan consultancy bedrijven als Accenture, maar ook aan multinationals als Philips en startups als Coffeebased en Nanonow.

Op deze dag zullen verschillende sprekers aanwezig zijn om een presentatie te geven over hun bedrijf met het oog op SBI-inslag. Daarnaast worden er business cases voorgelegd aan de studenten waarbij ze wordt gevraagd hun in de collegezalen opgedane kennis in de praktijk te brengen. Het resultaat is dat er gezamenlijk tot innovatieve en creatieve ideeën tot stand komen waar zowel de student als het bedrijf van leert. Tot slot is er de mogelijkheid workshops bij te wonen, waar verschillende skills worden overgedragen.

Gedurende de hele dag is er een bedrijvenmarkt, waar alle bedrijven hun eigen stand hebben. Rondom de presentatie, workshop of business case van een bedrijf, kan er een op een gesproken worden over mogelijkheden per student. Aan het eind van deze waardevolle dag wordt er tot slot nog volop genetwerkt onder het genot van een hapje en een drankje.